eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Nagyvonalú pénzadomány Etiópiának a sztárházaspártól

Angelina Jolie és Brad Pitt potom 2 millió dollárt (340 millió forintot) adományozott Etiópiának a HIV- és AIDS-fertőzés, valamint a tuberkulózis elleni harchoz.

A pénz a hollywoodi sztárpár által támogatott Globális Egészségügyi Bizottság számlájára érkezett, hogy az összegből egy egészségi központot építsenek fel.

A tervek szerint a központ a HIV- és AIDS-betegeket, valamint a tuberkulózisban szenvedőket fog kezelni. Az épület Zahara nevét kapja - a 3 éves Etiópiában született kislányt Pitték örökbefogadták.

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint Etiópiában 1,7 millió HIV-fertőzött és 6 ezer tébécés beteg él.

"Reményeink szerint amikor Zahara idősebb lesz, átveszi a központ irányítását, és folytatni fogja az általunk elkezdett küldetést" - olvasható Brad Pitt közleményében.

A pár szintén a Globális Egészségügyi Bizottsággal működött együtt, hogy létrehozzák Kambodzsában a Maddox Chivan Gyekeközpontot, amelyet a szintén adoptált és ott születő gyerekükről, Maddoxról nevezték el.

A központ 2006 februárja óta működik, és orvosi segítséget, oktatást, valamint szociális szolgáltatást nyújt a HIV, AIDS és tuberkulózis betegségekben szenvedő gyerekeknek és szüleiknek.

A párnak van még egy adoptált gyereke: a 4 éves Pax, aki Vietnámban született. Az örökbefogadott gyerekeken kívül sajátot is nevelnek: a 2 éves Shiloh-t, valamint a most júliusban született ikreket, Knox Leont és Vivienne Marcheline-t.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×