eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elfelejtették kezelni a kórházban, meghalt vérmérgezésben

Egy ausztrál kórház elfelejtette megröntgenezni egy beteg beleit, aki pár nap múlva meghalt vérmérgezésben. Amíg ugyanis az idős hölgy a röntgenre várt, kiesett a kerekesszékből, és eltörte a lábát. Megoperálták az eltört lábát, majd hazaküldték a doktorok.

A 83 éves ausztrál hölgynek, Alma June Greennek november 9-én voltak először fájdalmai. Ugyan tudott járni, az észak-ausztráliai Darwin Királyi Kórházában mégis a rendelkezésére bocsátottak egy kerekesszéket. Amikor behívták röntgenre, a hölgy fölállt, de a kerekesszék súlya miatt az felfordult, és a földre terítette Almát. Az esésben eltörött a jobb combja.

Megműtötték, de utána elfelejtették megröntgenezni, amiért eredetileg érdekezett. Így két nap múlva veje szerint bélgyulladás miatt vérmérgezést kapott, és november 11-én meghalt.

A kórház szóvivője elmondta, a halálesetet jelentették a halottkémek hivatalának, ezért további kommentárt nem fűz az esethez.

A darwini Királyi Kórház a sydney-i egyetem egyik gyakorlóintézménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×