eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Telefonáló kutya mentette meg a gazdája életét

Felhívta a segélyvonalat, amikor gazdája görcsrohamot kapott, ezzel megmentette a férfi életét a kutya.

Gazdája életét mentette meg azzal Buddy, a németjuhász, hogy tárcsázta az amerikai segélyhívó számot, amikor a férfi görcsrohamot kapott. A meglepett diszpécser nem nagyon értette, mi történik, hiszen csak nyüszítést és ugatást hallott. "Halló, ez a 911. Halló, hall engem? Van ott valaki, akinek át tudja adni a kagylót?" - hajtogatta.

A rendőrök - mint mindig, amikor valaki a 911-et tárcsázza - elindultak a helyszínre, ahol rátaláltak a rossz állapotban lévő gazdira, Joe Stalnakerre. A férfi az eset után két napot töltött kórházban.

Nem ez az első eset, hogy Buddy segítséget hívott beteg gazdájához, akinek egy, a katonaságnál szerzett fejsérülés következtében többször volt már görcsrohama: a kutya először tavaly augusztusban "telefonált".

A rendőrség rendszerében éppen ezért Joe Stalnaker címe külön jelöléssel szerepel: lehetséges, hogy onnan egy eb hívja a segélyszámot, ha a gazdi nem képes erre.

"Nagyon különös. Még a veterán diszpécserek se hallottak ilyesmiről" - mondta a scottsdale-i rendőrség őrmestere, Mark Clark, hozzátéve: Joe Stalnakerhez nyolchetes korában került Buddy, és megtanította neki, melyik gombot nyomja meg a telefonon, ha vele történik valami.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×