eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyaralókat mentett ki repülőjével az Iron Maiden énekese

Azt eddig is tudtuk, hogy az augusztusban nálunk járt Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson szereti maga vezetni a banda gépét, de az nem volt köztudott, hogy a mai napig pilótaként dolgozik "szabadidejében". Nemrégen például egy csődbe ment utazási iroda ügyfeleit mentette ki a világ különböző pontjairól, majd az angol királyi légierő csapatait "fuvarozta" haza Afganisztánból.

Bruce Dickinson, a nemrég nálunk járt Iron Maiden énekese kilenc évig dolgozott az Astraeus légitársaságnak. Pályája egyik mélypontján, szólókarrierjánek kezdetén, 1993-ban.

A cégnél ő volt az egyik olyan pilóta, aki olyan speciális járatokat vezetett, amelyek csődbe ment utazási társaságok bajba került ügyfeleit "mentette ki".

Ugyan Dickinson 1999-ben visszatért az Iron Maiden élére, továbbra is teljes állású pilótaként dolgozik, ha pedig legendás metálbandája turnéra indul, fizetés nélküli szabadságot vesz ki.

A múlt héten, amikor 85 ezer turista ragadt az Egyesült Államokban, a karibi térsében, Afrikában és Európában, mivel csődbe ment Britannia harmadik legnagyobb utazásszervező ügynöksége, az XL, őt is fölhívták, hogy segítsen.

"Csak a munkámat végeztem - mondta minderről az énekes. - Mint sok más pilótát is, fölhívtak a cégtől, hogy segítsem ki őket. Boldog vagyok, hogy repülhetek!"

Elsőként az egyiptomi Sarm-es-Sejkben ragadt 221 nyaralót, majd egy görög szigeten, a Koszon pihenőket szállította haza a zenész.

Szeptember elején pedig az angol királyi légierő egy kiszolgált csapatát vitte haza Afganisztánból a védelmi minisztérium gépén.

Az Iron Maiden Somewhere back in Time turnéjával látogatott el augusztusban a Sziget fesztiválra.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×