eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elisabeth Fritzl: "Apám azt hitte, mindenható"

Elisabeth Fritzl, akit apja 24 éven keresztül tartott fogva és 7 gyereket nemzett neki, először beszélt borzalmas megpróbáltatásairól.

"Amikor nem akartam, hogy közösüljön velem, azt főleg a gyerekek bánták meg: megrugdosta őket, és erőszakoskodott velük"- mondta Elisabeth Fritzl annak a bírónőnek nyilatkozva, aki a Josef Fritzl elleni vád anyagait gyűjti össze.

Az "amstetteni rémként" elhíresült osztrák férfi 24 éven keresztül tartotta bezárva házuk pincéjében kialakított cellarendszerben a lányát, akit számtalanszor megerőszakolt és 7 gyereket nemzett neki.

A most 42 éves Elisabeth elmondta: apja "brutálisan és mindenható módján viselkedett". Fritzl azzal fenyegette lányát, hogy őt és gyerekeit hagyja megrohadni, ha ellenkeznek vagy feleselnek vele.

"Gyakran mondogatta: semmi esélyünk sincs, mert akkor zárja be az ajtót, amikor akarja" - mondta Elisabeth, akinek egyik fiúgyereke a szülés után nem sokkal meghalt a cellában. Fritzl 3 gyereket lent hagyott lányánál, 3-at pedig felvitt a "rendes házba", és normális körülmények között nevelte.

"Mindenható" volt a szexőrült Fritzl

Elisabeth mindent megtett annak érdekében, hogy 3 gyerekének normális életet biztosítson: énekelt és történeteket mesélt nekik, valamint tanítgatta őket. De amikor Fritzl belépett a cellába, a hangulat megváltozott. "Amikor lent volt, mindenki csendben maradt, és csak megpróbáltuk túlélni" - mesélte Elisabeth, aki "mindenhatóként" emlegette szexőrült apját.

A bírónőnek elmondta azt is, hogy mennyire félt egyedül hagyni gyerekeit vele. Gyakran durva szavakat használt, és ahogy a gyerekek nőttek, úgy vált egyre agresszívebbé.

"Amikor egy asztalnál ettünk, és valaki rosszul fogta a kést vagy nem akart enni, mindig durván beszélt. De akkor is, ha valamelyik gyerek nem úgy járt, ahogy az tetszett volna neki" - mesélte a nő, aki szerint apja nem engedte, hogy a gyerekeknek saját személyiségük legyen, és ezért sem szerette, ha visszabeszélnek neki.

Fritzl tárgyalása várhatóan az év végén kezdődhet el. Gyilkosság, emberkínzás és 3000 rendbeli nemi erőszak vádjával állhat a bíróság elé.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×