eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Elhajították a rablók a Picasso-képet?

Megtalálták Picasso egyik elrabolt alkotását a brazil rendőrök. A metszetet júniusban fegyveres rablók vitték el egy Sao Paulo-i múzeumból.

Sao Paulo közelében, egy gyorsforgalmi út melletti fás részen, papírba csomagolva találták meg Pablo Picasso Minótaurusz, iszákos és nők című alkotását - jelentette be Aldo Galeano rendőrnyomozó. A rablók valószínűleg hátrahagyták a képet.

A kép hitelességét szakértők ellenőrizték: az alkotás, amely szerencsére nem sérült, minden bizonnyal a spanyol mester keze munkája.

Az 1933-ban készült metszetet június 12-én három fegyveres rabló vitte el fényes nappal a Sao Paulo-i Pinacoteca Múzeumból. Egy másik Picasso-képet, A festő és modellje címűt is magukkal vitték, akárcsak két XX. századi brazil festő, Lasar Segall és Emiliano De Cavalcanti egy-egy munkáját, összesen egymillió reál (közel 102 millió forint) értékben.

A Minótaurusz, iszákos és nők címűn kívül már minden képet megtaláltak a rendőrök, és a három rabló közül kettőt le is tartóztattak.

Sao Paulóban nem ritka, hogy műkincsek tűnnek el. Korábban a Művészeti Múzeumból két festmény tűnt el - az egyik ugyancsak Picasso munkája -, ezeket azonban januárban megtalálták. Decemberben ugyancsak eltűnt egy Picasso-kép, egy Candido Portinari-alkotással együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×