eur:
385.37
usd:
355.14
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Nyilvános a Madeleine-ügy nyomozati anyaga

A portugál rendőrség hétfőn a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tette azt a közel 30 ezer oldalnyi nyomozati anyagot, amely a több mint egy éve a portugál tengerparton eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének vizsgálata közben született.

A dokumentumokba való betekintést írásban kell kérvényeznie az újságíróknak, akik ezt követően DVD-n juthatnak a sok ezer oldalra rúgó anyaghoz - mondta egy bírósági illetékes.

Madeleine McCann pár nappal negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án este tűnt el egy Algarve közelében fekvő tengerparti szállodából, miközben szülei a közelben vacsoráztak.

A portugál főügyész júliusban állíttatta le a 14 hónapig tartó nyomozást, mert semmiféle bizonyíték nem került elő az ügyben.

A nyomozás lezárásával egyidejűleg bejelentették, hogy sem a gyermek szülei, sem az ellen a helyi lakos ellen, akit a gyermek elemésztésével szintén meggyanúsítottak, nem találtak semmiféle terhelő bizonyítékot.

A McCann-házaspár ügyvédei már a múlt héten nekiláttak a nyomozati iratok tanulmányozásához. A szülők ugyanis magánnyomozóikkal tovább akarják folytatni a gyermek felkutatását.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×