eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Rendbontásért áll bíróság elé a visszaeső kutya

Rendbontásért állítottak bíróság elé egy kutyát Indiában. Az ebet egyszer már halálra ítélték, amiért gazdájának több szomszédját megharapta, ám akkor állatvédők közbeléptek.

Gazdája szerint csak a tolvajokat támadja meg, mások azonban azt állítják, Cshotu mindenkit megharap, aki nem tetszik neki. A kutya most rendbontásért került bíróság elé, de nem ez az első alkalom, hogy meggyűlt a baja a törvénnyel: 2003-ban a bíró halálra ítélte, ám akkor állatvédők megmentették az életét.

Cshotu legutóbb a múlt hét végén állt bíróság elé az indiai Purneában. A testületnek azért kellett beidéznie, mert a rendőrség úgy találta, hogy a kutya veszélyt jelent a közbiztonságra, ám a meghallgatáson nagyon rendesen viselkedett.

"Annak ellenére, hogy rengeteg ember volt a teremben, az eb nem ugatott vagy harapott meg senkit" - hozta fel az állat védelmére ügyvédje, Dilip Kumar Deepak. Cshotu nem most állt utoljára a bíróság előtt: legközelebb augusztus 5-re idézték be.

A gazdi, Radzskumari Devi özvegy, gyermeke sincs, és szülei sem élnek már, egyetlen társasága a kutya, akit még édesanyja fogadott be az utcáról hét évvel ezelőtt. "Cshotu az egyetlen védelmezőm, úgy neveltem fel, mint a saját gyerekemet" - magyarázta az asszony.

A nő szerint csak irigy szomszédai tehetnek arról, hogy a kutya rájuk támadt: állítása szerint többször megpróbálták kilopni házából telkének tulajdoni papírjait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×