eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Feléledt, pedig már majd egy napja meghalt

Az Egyesült Államokban életre kelt egy asszony azután, hogy 17 órát töltött a klinikai halál állapotában. Ezzel hatalmas megdöbbenést keltett családja és az orvosok körében is.

A nyugat-virginiai Velma Thomasnak otthonában állt le a szíve, ekkor azonban sikerült stabilizálni az állapotát. Kórházba szállították, ahol azonban újabb két szívroham érte.

Orvosai ezután életmentő műszerekre kapcsolták, és folyamatos megfigyelés alatt tartották. Egy újdonságnak számító eljárással alacsonyan tartották a testhőmérsékletét, hogy így próbálják stimulálni az agyát, az asszonynak azonban az utolsó szívrohama után nem indult el a szíve.

A családtagok eközben felkészültek a legrosszabbra, imádkoztak érte, és az orvosokkal együtt lélekben feladták, hogy szerettünk túléli a szívinfarktust.

Csaknem 17 óra telt el úgy, hogy az 59 éves asszony nem adott életjelet, már bőre is elkezdett keményedni, a család pedig elhatározta: lemondanak arról, hogy az orvosok mesterségesen működtessék a szerveit. Az asszonynak ezek nélkül sem pulzusa, sem vérnyomása nem volt, és az orvosok alapvető agyfunkciókat sem érzékeltek nála.

Ekkor azonban asszony visszatért az élők sorába, ugyanis elindult a szíve. Mire férje - aki már a temetést kezdte intézni - visszatért a kórházba, felesége már arra is képes volt, hogy kommunikáljon.

Mindezt az orvosok is szinte csodaként értékelik, mert mint mondták, kevesebb, mint 10 százalék esély volt arra, hogy az asszony még magához tér.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×