eur:
389.75
usd:
361.92
bux:
68484.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Trükkös csempészeket fogtak a hatóságok

Kötelek segítségével csempésztek különféle elektronikai eszközöket a kínai-hongkongi határon egy bűnbanda tagjai. Korábban inkább alagutat ástak.

A rendőröket is meglepte, milyen trükkös megoldást választott egy bűnbanda a csempészáruk Kínából Hongkongba juttatására.

A csoport tagjai egy, még kínai területen fekvő magaslatról számászeríjjal kötelet lőttek a hongkongi oldalra a határ fölött, amin aztán egyesével leeresztették az árut tartalmazó 3-5 kilogrammos csomagokat.

A nyomozók szerint a csempészbanda csak két-három hete működhetett, amikor a csütörtökön lecsaptak rájuk: 16 kínai és hongkongi bűnözőt csíptek el.

A rendőrök lefoglalták az árut is: a csempészek raktárában 770 ezer dollár értékben találtak elektronikai eszközöket, többek között 3300 mobiltelefont, és 2100 darab memóriakártyát.

Ez volt az első alkalom, hogy a rendőrök ilyen módszerrel dolgozó csempészeket fogtak. Korábban a bűnözők inkább alagutat ástak a szigorúan őrzött határszakasz alatt, hogy az egyik országból a másikba juttassák árujukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×