eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Bátran mosolyoghat az eltorzult arccal született lány - nézze meg!

Tizennyolc műtéten esett át, ma azonban már magabiztosan mosolyog Cody Hall, akinek arcát egy születési rendellenesség torzította el.

Cody Hall haemangiómával az arcán született 15 évvel ezelőtt, a brit orvosok azonban nem tudtak segíteni rajta: azt tanácsolták a kislány szüleinek, hozzák vissza, ha már elmúlt hatesztendős.

A szülők azonban nem adták fel: megtudták, hogy New Yorkban dolgozik egy sebész, aki épp az ilyen esetekre specializálódott. A kislány 1993 júliusában, alig egyévesen esett át az első műtéten, amelyet további 17 követett.

A beavatkozásokat - az arcfelvarrást, az orrplasztikát, a bőrátültetést, a zsírleszívást, a bőrcsiszolást és az érdaganat lézeres eltávolítását - a család felajánlásokból tudta kifizetni.

Cody felnőtt, jól nevelt ifjú hölgy lett. Tartottunk attól, mit hoz számára a jövő, de mindig reménykedtünk - mondta a lány édesapja, Tony Hall.

A lány most középiskolába jár szülővárosában, Northantsben. Az első időkben sok diáktársa kérdezgette a betegségéről, akadtak, akik megbámulták, ami felzaklatta Codyt, a helyzet azonban az évek során megváltozott.

Ma már odajönnek hozzám az utcán és azt mondják, "ügyes voltál", és örülnek a gyógyulásomnak - mondta a lány, akire még vár néhány lézeres beavatkozás, 18 éves korára azonban le akarja zárni életének e szakaszát.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×