eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Közel a megegyezés Paul McCartney válóperében

Várhatóan gyorsan megegyeznek a végkielégítés összegéről Sir Paul McCartney és neje, Heather Mills válóperében.

A londoni bíróság keddi tárgyalása után, meghallgatását követően az egykori modell már mosolygott, míg a 65 éves ex-Beatle is nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnt, mint egy nappal korábban.

Paul McCartney a bíróság épülete előtt kezet rázott válófélben lévő felesége személyi edzőjével, Ben Amigonival is, akivel korábban hírbe hozták a nőt.

A bíróság előtt Heather Mills saját magát képviselte, de nem nyilatkozott a tárgyalás után. Segítője, David Rosen csak annyit mondott, hogy az egykori modell boldog.

A zenészt képviselő ügyvéd, Fiona Shackleton is vidáman hagyta el a tárgyalást, és ez is arra utalhat, hogy közel a megegyezés.

Szakértők szerint Heather Mills 10 és 80 millió font közötti összeget (3,5 milliárd-28 milliárd forint) kaphat az ex-Beatle 825 millió fontosra (közel 300 milliárd forintosra) becsült vagyonából.

Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása, és ezzel precedenst fog teremteni a jövőbeni sztárválóperek számára is.

Nem javítja Sir Paul kilátásait ugyanakkor egy korábbi precedensvégzés, amelyet a Lordok Háza, a brit törvényhozás főrendi kamarája - a sajátos angol jogi felépítményben a legfőbb fellebbviteli fórum - hozott két éve egy anyagi tétjét tekintve szintén nagyszabású válóperben.

A Miller kontra Miller ügyben az exférj, Alan Miller, a londoni City egyik jól menő befektetésialap-igazgatója megtámadta az első fokon eljáró fellebbviteli bíróság végzését, amely - három évnél rövidebb ideig tartó házasság után - Miller 20 millió fontos vagyonának negyedét a volt feleségnek ítélte. A Lordok Házának jogerős döntése azonban megerősítette az elsőfokú ítéletet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×