eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Beethoven gyémántban éledhet újjá

Beethoven ismét ragyogni fog. Nem csak művészetében, hanem egy gyémántban is. A bécsi klasszicizmus nagyja ugyanis megihlette a drágakövet kedvelőit és készítőit.

Gyémánt készül a híres zeneszerző, Beethoven egyik hajfürtjéből. A csillogó kék kövecskét eladásra készítik, és valószínűleg 500 ezer fontnak, azaz majdnem 200 millió forintnak megfelelő összegért próbálják majd értékesíteni.

A hajtincs egy egyesült államokbeli gyűjteményből származik, Connecticutban sok híresség haját őrizgetik. John Reznikoff a Guinness rekorderek közé is bekerült gyűjteményével, hiszen neki van a legtöbb híresség hajtincsét tartalmazó kollekciója.

A gyémántkészítési eljárás lényege, hogy a hajfürtből egy speciális kivonatot készítenek, amelyet rendkívül magas hőmérsékletre hevítenek, majd súly alá helyeznek két hétre.

Az eljárás után 0,56 karátos gyémánt keletkezik az anyagból, amelyet a tervek szerint jótékonysági célra adnak majd el. A drágakövet egy internetes aukción fogják értékesíteni.

Ez az első alkalom, hogy egy híresség maradványából készül gyémánt. Az értékesítők remélik, hogy napjaink valamelyik híres zenésze, például Sir Elton John vagy Sir Paul McCartney veszi majd meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×