eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A kislány sokkoló levele haldokló édesapjához

Egyszerűen agyonrugdosott néhány tizenéves egy háromgyerekes édesapát Nagy-Britanniában. A vita a felek között azért robbant ki, mert a fiatal vandálok betörték egy exkavátor ablakát.

"Tudom, hogy le tudod küzdeni ezt, hiszen erős vagy, egy szerető férfi, aki - tudom - szeret, történjék bármi" - írta a 12 éves Amy édesapjának, miközben az az intenzív osztályon feküdt.

"Arra kérlek, légy erős és ne add fel, mert nagyon szeretlek... nem tudom elmondani, mennyire hiányzol majd és fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküled" - tette hozzá a kislány, akinek szavai már nem jutottak el az apjához.

Nem sokkal korábban, múlt pénteken néhány fiatal verte és rugdosta össze a cheshire-i Warringtonban a háromgyerekes apát, aki 21 éve élt boldog házasságban.

Rájuk mert szólni

A tizenéves vandálok azért támadtak rá Garry Newlove-ra, mert az öszeszólalkozott velük, miután betörték egy exkavátor ablakát, amellyel a férfi házának kocsibejáróját alakította át. Néhány szemtanú szerint több fiatal gengszter meg is örökítette a verést mobiltelefonja kamerájával.

Amikor a 47 éves férfi felesége megérkezett a helyszínre több szomszéddal az oldalán, a fiatalok menekülőre fogták, páran a közeli bokrokban bújtak el, de őket hamar megtalálták a rendőrök. Nyolc tinédzsert tartóztattak le, egyet később fogtak el, közülük hatot őrizetbe is vettek.

Egyre agresszívebbek

A környéken, ahol Newlove-ék éltek két éve, egy ideje fiatalok bandái pusztítanak, és tucatjával érkeznek a bejelentések a helyi rendőrséghez az erőszakos cselekményekről. Májusban éppen Garry Newlove volt az, aki vázolta a rendőröknek ötletét egy polgárőrcsapat felállításáról.

Az egyenruhások még vizsgálják az eset körülményeit, és megnézik a zárt láncú videóhálózat által rögzített felvételeket. A kamerákat éppen a fiatalok első vandál tettei után szereltette fel a Newlove család egyik szomszédja, Howard Malone.

"Hová tűnt a tisztelet a társadalmunkból, amikor a gengszterek ilyen olcsónak tartják az emberéletet?" - méltatlankodott a szomszéd.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×