eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Végy egy filmsztárt - és sokszorozd meg a pénzed!

Sok üzletember és vállalkozó álmodik akár 40 százalékos haszonról, de van, akinek 29-szeresen térül meg a befektetése. A Forbes magazin ugyanis kiszámolta, hogy azok a hollywoodi filmesek, akik Matt Damonba, a Bourne ultimátum sztárjába fektették a pénzüket, közel harmincszoros haszonra számíthatnak.

Matt Damon, illetve az általa megformált Jason Bourne a legjobb befektetés az amerikai filmvilágban - állítja a vagyonos rétegek életével előszeretettel foglalkozó Forbes magazin.

A múlt hétvégén trilógiává kiteljesedő Bourne-sorozat ugyanis eddig 850 millió dollárt hozott a konyhára. A most bemutatott harmadik mozifilm egy hétvége alatt 70 millió termelt, és ezzel csúcsot állított be a nagy stúdiófilmeket felvonultató augusztusi premierek sorában.

A második legjobb befektetésnek a komoly szerepektől sem elzárkózó Brad Pitt vált, aki minden egyes befektetett dollárból 24-et hoz vissza. Meglepetésre a harmadik helyen a harsány humorú Vince Vaughn végzett holtversenyben a Karib-tenger kalózainak sikerét meglovagoló Johnny Depp-pel.

A nők között Jennifer Anniston a nyerő

Pitt volt felesége, Jennifer Anniston a legtöbbet termelő színésznő, 17-szeres megtérüléssel, míg kevéssé lemaradva mögötte ott találjuk a sztár jelenlegi partnerét, Angelina Jolie-t, aki minden dollárból 15-öt hozott ki.

Mögöttük kullog a sorban Tom Hanks és Tom Cruise, meg a valamiért 22 nevet tartalmazó lista utolsó helyén Russell Crowe, aki - a többiekhez képest - "mindössze" ötszörös hasznot termelt a befektetőknek.

Persze vannak olyanok is, akik másként mérnék egy film, vagy egy színész értékét, de a Forbes magazinnal szemben nekik nehezebb jóval nehezebb dolguk van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×