eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Tévériport alapján tartóztatták le a gyermekkereskedőt

Egy BBC-riport nyomán tartóztattak le egy gyermekkereskedelemmel gyanúsított férfit Bulgáriában. A 39 éves Haszan Ahmed Haszant a Fekete-tenger partján fekvő Várnában fogták el a bolgár hatóságok, néhány órával azután, hogy a brit közszolgálati televíziótól kaptak egy filmfelvételt, amelyen a férfi csecsemők és egy-két éves kisgyerekek áruba bocsátásáról tárgyalt - közölte egy rendőrségi szóvivő.

Elmondása szerint a csütörtökön adásba is került felvétel arról tanúskodik, hogy a gyanúsított 60 ezer eurót kért volna a magukat "vevőknek" kiadó riporterektől. Haszan azt is felajánlotta, hogy további díjazás fejében Londonba viszi a gyerekeket.

A várnai rendőrség értesülése szerint a férfi - akinek a felesége Skóciában él - Harry Aleksziev Hrisztov néven is ismert.

A felvételen állítólag elmondja, hogy csempészett már gyerekeket Németországba és Norvégiába is, és azzal is dicsekszik, hogy prostituáltakat is eladott Spanyolországba, Hollandiába és Írországba.

Az ügyben nyomozás indult, a rendőrség a hálózat többi tagját keresi.

Számos embercsempész hálózatot számoltak fel Bulgáriában az elmúlt években, a legutóbbi állapotos nőket csempészett külföldre, hogy eladja csecsemőiket. Februárban egy francia bíróság kilenc bolgár és több tucat francia állampolgárt ítélt el, akik francia pároknak adtak el bolgár csecsemőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×