eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Haladékot kapott a kivégzésére váró bika

Érvénytelenítette a szentnek tekintett szarvasmarha levágásáról szóló döntést a bíróság Nagy-Britanniában.

Shambót azért ítélték korábban halálra, mert TBC-t állapítottak meg nála, a beteg állatokat pedig a szigetországban el kell pusztítani.

Április 27-én, egy rutinvizsgálat során állapították meg az állatorvosok, hogy Shambo TBC-vel fertőzött.

A fekete bika azonban nem egyszerű szarvasmarha: a nagy-britanniai hindu hívők szent állatnak tartják, ezért mindent megtesznek a megmentése érdekében.

A bikát gondozó közösség szerzetesei közölték: készek akár élő lánccal is körbevenni a szarvasmarhát.

Shambo "halálos ítéletét" az illetékes miniszter, Jane Davidson írta alá. A tárcavezető szerint közegészségügyi érdek fűződik a bika elpusztításához.

A brit állattenyésztők egyetértenek vele; szerintük Shambóval éppen úgy kell bánni, mint a "közönséges" szarvasmarhákkal, akik számára ilyenkor nincs kegyelem.

A carmarthenshire-i Llanpumsaint hindu közösség viszont azt szeretné, ha legalább újabb vizsgálatokat végeznének a hatéves fekete holstein-fríz fajtájú bikán, hogy megbizonyosodjanak arról, valóban beteg-e.

"Nevetséges, hogy az egyetlen módszer annak megállapítására, hogy valóban beteg-e az állat az, hogy előbb megölik, majd megvizsgálják a tetemet" - méltatlankodott a közösség vezetője.

A hindu papok részletes tervet is kidolgoztak arra, hogyan zárják el a külvilágtól, és kezeljék Shambót. A szent bika megmentésére internetes aláírásgyűjtést is kezdtek, amelyet eddig 20 ezren biztosítottak támogatásukról. A világhálón élőben is követhetik az érdeklődők Shambo mindennapjait.

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×