eur:
388.61
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Megmenti az internet Harry Pottert?

Hatalmas méretű kampányt indítottak a Harry Potter-rajongók azért, hogy ne érjenek véget a hetedik résszel a varázslóinas kalandjai. A sikerkönyv szerzője, J. K. Rowling nem zárta ki, hogy folytatja a történetet.

Egyre közeledik a Harry Potter és a halálos szentek című könyv bemutatója, de a rajongók nem akarnak megbarátkozni a gondolattal, hogy a hetedik résszel véget ér a varázslótanonc története.

Az egyik könyvkereskedelmi üzletlánc, a Waterstone's online petíciót indított, amelyet a cég reményei szerint több mint egymillióan írnak alá. A petícióban azt kérik az írónőtől, hogy folytassa Harry Potter kalandjait, bármi is történjen a hetedik rész végén.

A társaság felmérése szerint a 8 és 11 év közöttiek 85, az összes olvasó 66 százaléka szeretné, ha J. K. Rowling folytatná a történetet.

Korábban a sikerkönyv szerzője azt nyilatkozta, hogy a hetedik rész után összállít egy enciklopédiát, amelyben a történet valamennyi szereplőjét és helyszínét összegyűjti, de a Harry Potter-regényeket nem folytatja.

Sohase mondd, hogy soha


A hatalmas érdeklődés után azonban úgy tűnik, az író megváltoztatja álláspontját. Szóvivője emlékeztetett rá, hogy J. K. Rowlings azt nyilatkozta: sohase mondd, hogy soha, vagyis nem zárta ki, hogy egyszer újabb kötettel bővül a hétrészes sorozat.

Többen emlékeztetnek rá, hogy a közvélemény hatalmas nyomására folytatta Sir Conan Doyle is Sherlock Holmes történetét.

A Harry Potter-sorozat hetedik, befejező részét július 21-étől árulják, a végkifejletet pedig hét pecsétes titokként őrzik.

J. K. Rowling korábban elárulta, hogy a könyvnek szörnyű vége lesz: több szereplő, köztük az egyik főhős meghal. Egyre több a találgatás, hogy melyik főszereplő veszti életét a történet végén. A mozivásznon Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe például meg van róla győződve, hogy a varázslóinas is meghal.

Az első hat kötetet 65 nyelvre fordították le, és 325 millió példányban kelt el világszerte. Eddig az első öt részt filmesítették meg, ezek 1,7 milliárd fontos bevételt hoztak eddig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×