eur:
389.1
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

"Hogyan mondjam meg neki, hogy érte halt meg a testvére?"

Szülei továbbra sem mondták el a hatéves Gracie Attardnak, hogy miért maradhatott életben. A kislány sziámi ikertestvérével közös szívvel és tüdővel született, és az ikerpárt néhány hónaposan megoperálták, de csak ő élte túl a műtétet. Az eset 2000-ben nagy vihart kavart, ugyanis a brit bíróság a szülők akarata ellenére döntőtt a szétválasztás mellett.

Továbbra sem tudja Gracie Attard, hogy sziámi ikertestvére halála árán maradhatott életben. Az ikrek 2000-ben megosztott szívvel és tüdővel születtek Manchesterben, és az orvosok azt javasolták a szülőknek, hogy műtéttel válasszák szét a testvérpárt, így az egyik gyermek élete megmenthető.

A Máltához tartozó Gozo-szigeten élő szülők, Michaelangelo és Rina Attard vallássosságuk miatt nem egyeztek bele az operációba, mivel úgy vélték, nem az ő joguk eldönteni, hogy melyik gyermek maradhat életben.

"Meg akartuk menteni, de féltünk"

"Nem arról van szó, hogy nem akartuk megmenteni Gracie életét. Azt akartam, hogy a lányaim élhessenek, de nem tudtam, milyen élet várhat rá" - mondta az édesanya, aki attól félt, hogy a szétválasztó műtét után életben maradó kislánya tolókocsiba kényszerül.

Az orvosok azonban mindenképpen meg akarták műteni az ikerpárt, hogy az egyik gyermek életét megmenthessék, és hosszas jogi procedúra végén a brit legfelső bíróság is a szétválasztó operáció mellett döntött.

A műtét megmentette Gracie életét, azonban Rosie-nak esélye sem volt erősebb testvérétől különválasztva életben maradnia, így az operáció után perceken belül meghalt.

Csak annyit tud, hogy volt egy testvére

A szülők még nem mondták el gyermeküknek a teljes igazságot arról, hogy bíróságon dőlt el élete, mindössze annyit tud, hogy volt egy testvére, aki meghalt.

"Úgy akarom neki elmondani, hogy megértse, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Talán azt fogom mondani, hogy össze voltak nőve, de valami rosszra fordult, ami természetes. Õszinte akarok lenni hozzá, de most még túl fiatal" - mondta a 41 éves Rina Attard.

A hatéves Gracie Attard gyakran imádkozik testvére sírjánál.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×