eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elnök hazudik vagy a felvételek: egy ország hírneve a tét

Albánia hírneve a tét abban a vitában, amely az amerikai elnök órájának eltűnése körül alakult ki. Egyesek szerint George Bush zsebre vágta a kronométert, mások úgy tudják, hogy átadta testőrének. Vagy egyszerűen csak leesett?

Az elnök úgy próbálta csitítani az óra eltűnése körül kialakult - már-már - hisztériát, hogy lefotóztatta magát a Fehér Ház ovális irodájában, csuklóján állítólag azzal a darabbal, amelyet az albániai látogatása során készült felvétel tanúsága szerint valószínűleg elloptak tőle.

Az albán televízió felvételén az látszik, ahogy George Bush "beveti magát" a tiszteletére összegyűlt tömegbe Fushe-Kruje albán kisvárosban. Órája jól látszik bal csuklóján.

Az elnök számos ember kezet fog, amikor a tömegből kinyúl egy kéz, és megmarkolja George Bush csuklóját. Amikor elengedi, már nincs rajta az óra.

A Fehér Ház hivatalosan is cáfolta, hogy megszabadították volna az elnököt az órától: a közlemény szerint George Bush csupán zsebre vágta.

"Sosem hallottam még ennyire nevetséges történetet. Hihetetlen" - kommentálta a kialakult helyzetet az Egyesült Államok elnöke.

A felvételeket, amelyek bizonyítékul szolgálhatnak a lopásra, már több mint egymillió ember látta a YouTube videómegosztó oldalon. Maguk az albánok is nagy figyelemmel kísérik a történet alakulását, és meg van róla a maguk véleménye.

Egy tiranai férfi állítása szerint több százszor látta már a videót, és két elméletet állított fel. Az egyik szerint George Bush átadta óráját az egyik - a bajuszos - testőrének, a másik szerint pedig lehetséges, hogy a korométer egyszerűen leesett az elnök csuklójáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×