eur:
395.57
usd:
356.69
bux:
72475.45
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Rózsaszín taxik - csak nőknek

Rózsaszínű taxikat állítottak forgalomba Dubajban, amelyeket nők vezetnek, mivel több muzulmán asszony is panaszkodott, hogy - főleg sötétedés után - nem akar férfi sofőrök mögé beülni.

A dubaji taxivállalat maximálisan odafigyel ügyfelei igényeire, éppen ezért állítottak szolgálatba ötven olyan, rózsa- és bézs színű taxit, amelyeket nők vezetnek, és kizárólag nők vehetnek igénybe.

Az Egyesült Arab Emirátusok tagállamának repülőterén rendőrök irányítják az érkezőket a rózsaszín, illetve a férfiakat szállító vörös taxikhoz. A gyakorlaton a nyugati nők sem lepődnek meg, hamar megszokták az új szolgáltatást.

"Nagyon kényelmes, hogy csak nőket kell fuvaroznom" - mondta az egyik utasra váró sofőr, Fatima, aki a női taxisok egyenruháját viseli: rózsaszín fejkendőt és kalapot.

Dubaj az emirátusok egyik legszabadelvűbb országa, a szomszédos, konzervatív muzulmán országban, Szaúd-Arábiában a nők nemcsak, hogy szavazásra nem jogosultak, még csak nem is vezethetnek.

Ennek ellenére a legtöbb nő Dubajban is engedelmeskedik a vallási és társadalmi szokásoknak, és viseli a fekete fejkendőt és a hosszú fekete köpenyt, az abaját.

A rózsaszín taxisok, akik különleges képzést kaptak, mielőtt sofőrnek álltak volna, hat országból érkeztek, egyebek mellett a Fülöp-szigetekről, Szíriából és Jordániából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×