eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Szenzáció: David Beckhamet lovaggá üthetik

Újból fellángoltak a viták David Beckham lovaggá ütése körül. A volt csapatkapitánya péntek este tér vissza az angol labdarúgó-válogatottba Brazília ellen. Eközben olyan hírek kaptak szárnyra, mely szerint a kormány meg szeretné akadályozni a Real Madrid játékosának kitüntetését.

Nagy nap lehet a pénteki David Beckham számára: a Real Madrid középpályása a tavaly nyári németországi labdarúgó-világbajnokság óta nem lépett pályára az angol válogatottban, ám Brazília ellen alighanem ott lesz az új Wembley-stadion gyepén.

Közben újra fellángolt a vita a válogatott volt csapatkapitányának lovaggá ütése kapcsán. Egyes hírek szerint a sportolót jelölték az elismerésre, ám a brit kormány megpróbálja ezt megakadályozni.

Az indok állítólag az lenne, hogy David Beckham a saját és a klub érdekeit a válogatott (és így az ország) szempontjai elé helyezte, amikor az Egyesült Államokba szerződött, hiszen így nehezebben kapcsolódhat be a nemzeti csapat munkájába.

A miniszterelnöki hivatal cáfolta, hogy meg szeretnék akadályozni David Beckham lovaggá ütését, mondván: a közszolgáknak nem is áll módjukban a jelöléseket befolyásolni.

Csütörtökön egy brit délutáni lapban jelent meg a hír, mely szerint hivatalos helyen nem nézik jó szemmel a labdarúgó jelölését, mivel úgy érzik: ötéves szerződése a Los Angeles Galaxyhoz akadályozza a válogatottban való szereplését. Az újság azt is írta, hogy a Whitehallban nem nézik jó szemmel azt sem, hogy Beckham feleségéből Lady Victoria lehet.

A kérdés azért lett ismét aktuális, mert Tony Blair miniszterelnök közelgő távozása és II. Erzsébet születésnapja kapcsán többeket is lovaggá ütnek majd. Konkrét neveket eddig nem tudni, ám az ilyenkor szokásos találgatásokban rendre felmerül a 32 éves labdarúgó neve, aki egy kisebb királyi elismerést már kapott 2003-ban, amikor II. Erzsébet az OBE (Order of the British Empire) címet adományozta neki.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×