eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szénszálas műlábakkal a Mount Everestre

Egy új-zélandi férfi térdnél amputált lábakkal kísérli meg a világ legmagasabb csúcsának megmászását.

Mark Inglis 1982-ben, a Mount Cook, Új-Zéland legmagasabb csúcsának megmászása alkalmával egy sziklahasadékba zuhant. Csak két hét elteltével találtak csak rá, emiatt két lábát térd alatt elvesztette.

A tragédia nem vette el a 47 éves férfi vállalkozókedvét, 2000-ben kerékpározásban paralimpiai aranyérmet szerzett.

A közelmúltban meghódította a világ hatodik legmagasabb csúcsát, ahonnan látni lehetett a 650 méterrel magasabb Mount Everestet.

"Egyértelmű volt, hogy a következő kihívás annak a megmászása lesz" - elevenítette fel a férfi döntése megszületésének körülményeit.

Mark Inglis beszámolt arról, hogy az évek múlásával egyre kevésbé érzi tehernek a szénszálas műlábak viselését, egyúttal pedig ironikusan megjegyezte: a lábujjai legalább nem fognak elfagyni.

"A hegymászás elsősorban mentális tevékenység. Ha valamit tényleg meg akar valósítani az ember, azt az esetleges fájdalommal együtt kell" - jelentette ki.

A Mount Everestnek a tibeti oldal felől vág neki, az alaptábort április első hetében igyekszik elérni. A csúcsra éréshez számításai szerint további két hónapra lesz szüksége.

Vállalkozásával egyúttal egy amputáltakat segélyező kambodzsai szervezetnek gyűjt pénzt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×