eur:
400.11
usd:
368.25
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács
Gyümölcslevet isznak a gyerekek a nyíregyházi Őzike Bölcsődében 2016. szeptember 22-én. A november elejéig tartó beszoktatási időszakban a 76 férőhelyes intézményben 48 új kisgyermeket szoktatnak a bölcsődéhez a gondozónők és a szülők segítségével.
Nyitókép: Balázs Attila

Újra igényelhető a bölcsődei támogatás, ráadásul a támogatási összeg is nőtt

A kisgyermeket nevelő szülők ismét tudnak bölcsődei térítésidíj-támogatást igényelni. A megnövekedett támogatási összeg gyermekenként legfeljebb 50 ezer forint lehet, egyedülálló szülőknél 65 ezer forint – számolt be az InfoRádióban Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Szeptember 2-től elérhető a Magyar Államkincstár oldalán az a felület, ahol a kisgyermeket nevelő szülők ismét tudnak bölcsődei térítési díj támogatást igényelni.

"Azt látjuk, hogy óriási a népszerűsége, már több mint 6500 támogatási kérelem érkezett" – számolt be az InfoRádióban Koncz Zsófia családügyi államtitkár.

Vannak változások is a korábbi támogatáshoz képest: megnövekedett a támogatási összeg, gyermekenként havonta legfeljebb 50 ezer forint lehet, egyedülálló szülő esetében 65 ezer forint. Ami még nagy változás, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődék esetében is lehet ilyen támogatást igényelni, ami azért nagy dolog, mert a bölcsődei férőhelyek bő 80 százaléka önkormányzati.

A bölcsődei hálózatfejlesztést Koncz Zsófia sikertörténetnek nevezte.

"A munka és a család közötti egyensúly megteremtésében nagyon szeretne segíteni a kormány. 2010-ben mindössze 32 500 bölcsődei férőhely volt, most pedig már több mint 67 ezer, több ezer férőhely jött létre az elmúlt évben és kiépítés folyamatos" – tette hozzá.

A mostani támogatási keret 5,5 milliárd forintos. A kérelem mintegy 15 perc alatt benyújtható. Egyetlen fontos feltétel van: bölcsődébe járjon a gyerek!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×