eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Unsplash

Gyakorlatnak indult, de élesben kellett egy fuldoklót menteni a Dunából

Éppen az életmentést készült gyakorolni a katasztrófavédelem HUNOR szervezete, amikor észrevették, hogy az egyik szállodahajóról segítséget kér a legénység.

Facebook-bejegyzésében adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az esetet. Mint írják, nagyszabású gyakorlatra készült tegnap a katasztrófavédelem HUNOR mentőszervezete, amikor az egyik szállodahajóról kétségbeesett matrózok integetésére figyeltek fel.

"A hajók a pesti oldalon hajóztak fel a Dunán, hogy elfoglalják a pozíciójukat a gyakorlathoz. Az egyik kikötött szállodahajóról matrózok integettek, hogy segítség kell. Négy ember megközelítette a Z. hajót, ahol egy ember rekedt a két kikötött szállodahajó között a vízben" - írják beszámolójukban.

A kétségbeesett férfi a horgonyba kapaszkodott, de sehogy sem tudott kijutni a szorult helyzetből.

Később még többen csatlakoztak a mentéshez, az egységek az ott lévő személyzettel közösen végül kiemelték a bajbajutottat. A csapat egészségügyi tagja gyorsan megvizsgálta a kimentett férfit, majd a továbbiakban a mentősök gondjaira bízták.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság külön köszönetét fejezte ki a mentésben résztvevő munkatársainak.

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×