eur:
396.86
usd:
371.7
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Vitézy Dávid
Nyitókép: Vitézy Dávid

Vitézy Dávid: Karácsony Gergelynek csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes

Az újraszámlálást kezdeményező főpolgármester-jelölt szerint inkább abban kellene tisztán látni, hogy ki nyert vasárnap.

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezte csütörtök délután Karácsony Gergely az után, hogy a Nemzeti Választási Bizottság egy nappal korábban kihívója, Vitézy Dávid kezdeményezésére elrendelte a több mint 24 ezer érvénytelen szavazat újraszámolását, ami érdemben befolyásolhatja a vasárnapi voksolás végeredményét, hiszen mindössze 324 szavazatnyi előnnyel nyert a jelenlegi városvezető.

Karácsony Gergely bejelentésére Vitézy Dávid a Facebook-oldalán reagált, szerinte ellenfelének csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes, és úgy véli, ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása.

"A választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte. Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül" – írta az LMP által támogatott civil főpolgármester-jelölt.

Vitézy Dávid arról ír, hogy csökkenteni, és nem növelni szeretné a feszültséget és a bizonytalanságot, és szerinte az újraszámolásnak az a célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat.

"Egy éles kampány után egy ilyen szoros eredmény feszült politikai helyzetet eredményez, amiben sok múlik a jelöltek hozzáállásán. Minden egyes mondatnak súlya van. A kampányban és a választás óta mindvégig ennek a felelősségnek a tudatában jártam el, ezért törekedtem arra, hogy minden egyes állítást, amit a nyilvánosságban megfogalmaztam, tökéletesen alá tudjak támasztani. Karácsony Gergely ennek az ellenkezőjét teszi, politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket, ez pedig szerintem súlyos felelőtlenség és tiszteletlenség a budapestiekkel szemben. Nem szeretném ebben követni és nem is fogom" – zárta bejegyzését Vitézy Dávid.

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
Izrael növelné Gáza vízellátását

Izrael növelné Gáza vízellátását

Izrael, nyugati szövetségesei nyomására, arra készül, hogy növelje egy sótalanító üzem áramellátását a Gázai övezetben. Ezáltal több ivóvizet tudna biztosítani az enklávéban élők számára - közölte szerdán a Reuters hírügynökséggel egy izraeli biztonsági tisztviselő és egy nyugati tisztviselő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×