eur:
396.56
usd:
370.84
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Interest rate financial and mortgage rates concept. Hand putting wood cube block increasing on top with icon percentage symbol upward direction
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Závecz: Fidesz 45, Tisza 27, DK-MSZP-P 11 százalék a biztos szavazóknál

A teljes népességen belül 31 százalékon áll a kormánypártok népszerűsége, amellyel nagy fölénnyel vezetik a népszerűségi rangsort, a második helyen a Tisza Párt áll. A régi és új "nagy" mellett a DK vezette lista, a Mi Hazánk, a Momentum bízhat EP-mandátumban, a Kutyapárt, a Mindenki Magyarországa, a 2RK, az LMP és a Jobbik kevésbé.

A Závecz Research által publikált és az ATV-nek is megküldött friss közvélemény-kutatás szerint továbbra is erősödik Fdisz és a Tisza is, de a Fidesz-KDNP elsőségét semmi és senki nem veszélyezteti. A teljes népességen belül 31 százalékon állnak a kormányerők, 19 százalékon a Magyar Péter nevével fémjelzett formáció. A DK-MSZP-P-lista 9 százalékos ebben a körben.

A Momentum 4, a Mi Hazánk 3, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az LMP 2-2 százalékos táborral rendelkezik. A teljes népességen belül a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Második Reformkor Párt és a Jobbik 1-1 százalékon állt május végén–június elején.

A biztos szavazók közt:

  • Fidesz-KDNP: 45 százalék
  • Tisza: 27
  • DK-MSZP-P: 11
  • Mi Hazánk: 5
  • Momentum: 4
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 3
  • LMP: 2.

Ami az EP-mandátumokat illeti, a Fidesz 11, a Tisza 7, a DK vezette lista 2, a Mi Hazánk 1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe, illetve Strassbourgba. (Amennyiben a Momentum mandátumhoz jutna, a Tiszától "vehetne el" egyet.)

A mozgósítási hajrán sok múlik, az egyes táboroknál 60 százalék fölötti a választási "magabiztosság" a Fidesz, a Mi Hazánk és a Tisza körében, de bizonytalanabbak a baloldali pártok voksolói, illetve a Momentuméi is.

Az adatfelvétel a június 3. előtti napokban zajlott 1000 fő megkérdezésével, a tévedési lehetőség a Závecz Research közlése szerint 3,2 százalék.

Címlapról ajánljuk

Meghiúsulhat a benzines és dízelautók európai tilalma

Egy javaslat szerint azután is lehetne robbanómotoros járműveket értékesíteni, hogy teljesül az unió által kitűzött, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó cél. A megoldás kulcsa alternatív üzemanyagok bevonása lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kiderült, hány dolgozót rúghatott ki a Tesla

Kiderült, hány dolgozót rúghatott ki a Tesla

A Tesla 2023-ban végrehajtott jelentős létszámleépítése komoly hatással volt a vállalat globális munkaerő-állományára. A belső feljegyzések szerint a Tesla alkalmazottainak száma alig több mint 121 000 főre csökkent, beleértve a kölcsönzött munkavállalókat is. Ez azt jelenti, hogy az autógyártó idén eddig több mint 14%-kal csökkentette munkaerejét - számolt be a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×