eur:
396.39
usd:
368.04
bux:
70174.74
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Karácsony Gergely, Vitézy Dávid
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Egy friss felmérés szerint visszalépés esetén Vitézy Dávid győzhet

Szoros lenne a verseny, ha Szentkirályi Alexandra mégis visszalépne, de a Medián megkérdezte azt is, mi lenne, ha épp a regnáló főpolgármester lépne vissza valamiért.

A Medián LMP által rendelt múlt heti, friss felmérése szerint kiélezett versenyt hozna a főpolgármester-jelölti verseny, ha Szentkirályi Alexandra fideszes jelölt valamilyen okból visszalépne - ismert, ezt határozottan cáfolta az érintett. Karácsony Gergely ebben az esetben 41:40-re vezethet Vitézy Dávid előtt. (20 százaléknyi a bizonytalan.)

A Medián arra is rákérdezett a választóknál, hogy mit tennének, ha valamilyen okból Karácsony Gergely lépne vissza. Ebben az esetben Vitézy Dávid fölényesen nyerhetne, az összes szavazót tekintve 46 százaléknyi támogatója lenne, Szentkirályi Alexandrának viszont csak alig bő feleennyi, van 30 százaléknyi bizonytalan is.

Ha Vitézy Dávid lépne vissza, Szentkirályi Alexandra akkor is simán kikapna Karácsony Gergelytől a Medián mérése szerint.

A Medián egy héttel korábbi kutatása szerint Grundtner András (Mi Hazánk) mellett 4 százaléknyi szavazó lehet mindössze.

A listák között a fideszé lehet a legnépszerűbb Budapesten, de "csak" 31 százalékos, a baloldali összefogás 23 százalékra, a Tisza 16, a Kutyapárt 12, az LMP 7, a Momentum 6, a Mi Hazánk százalékra számíthat.

A felmérés eredményeit az Index foglalta össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×