eur:
396.74
usd:
370.11
bux:
0
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Nyitókép: BRFK

Megtalálták Daniellát

A hajóbaleset utolsó áldozatát is kiemelték a Dunából.

A Duna ma délelőtt Verőce térségében visszaadta a holttestét.
Hazavittük… - írja Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodj békében, szépséges Daniella! - olvasható a bejegyzésben.

A hajóbaleset utolsó áldozatának a holttestét is megtalálta a rendőrség. A múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült csak sérülten partra jutnia. Később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestre bukkantak a Megyeri hídnál.

Múlt szerdán találták meg a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestét Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestére bukkantak. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg a katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken. Tegnap pedig Szigetújfalu közelében bukkantak a hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestére.

A szállodahajó cseh kapitányát múlt hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán egyebek mellett azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította", egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagyobb hajónak.

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Tálas Péter: Izrael háborúba kezdhet a Hezbollah ellen, de nem biztos, hogy megnyeri

Újabb katonai akciót indíthat Izrael, miután hadserege közölte, jóváhagyta a műveleti terveket egy libanoni offenzívához. Korábban a külügyminiszter már jelezte: hamarosan döntés születhet a libanoni Hezbollah terrorszervezet elleni háborúról. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docensét kérdeztük.

Német mentőakció Pekingben: béketárgyalás a vámháború árnyékában

Dél-Koreát és Kínát érintő kelet-ázsiai látogatásra indult Robert Habeck német gazdaági miniszter. A szöuli vizit udvariassági látogatásnak tűnhet a pekingihez képest, ahol a miniszter a német gazdaságot érintő fontos kérdésekről egyeztet. Mindenekelőtt az elektromos autók importjáról, amit az ázsiai nagyhatalom és az Európa Unió közötti vámháború fenyeget.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×