eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat keresőhajója a Dunán, a Kopaszi-gátnál, ahol egy balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: Lakatos Péter

Verőcei hajóbaleset: újabb holttestet emeltek ki a Dunából Sződligetnél

A 28 éves Erdei Diánát azonosították. Három embert még mindig eltűntként tartanak nyilván, a rendőrség önkéntesek bevonásával keresi őket.

Megtalálták a verőcei hajóbaleset negyedik halálos áldozatát - közölte Facebook-oldalán a BRFK.

Mint a posztból kiderül, a 28 éves Erdei Diánáról van szó. A közlés szerint Sződligetnél emelték ki élettelen testét a Dunából. Korábban 39 éves bátyja, Adrián is holtan került elő a baleset után.

A rendőrség továbbra is keres még három embert, számtalan önkéntes segítségével, azzal az ígérettel: "haza fogjuk vinni őket".

Ismert, a hétvégén egy Duna-kanyarban közlekedő szállodahajóba csapódott egy motorcsónak, 8 fővel a fedélzetén. A baleset két halálos áldozatát rövid időn belül megtalálták, egy olasz férfi nagy nehézségek árán kiúszott a partra, és sikerült segítséget kérnie, a további öt emberből kettő holttestét később találták meg.

Az eddigi szakértői megnyilvánulások szerint a motorcsónak többször is túl közel ment a szállodahajóhoz, az egyik manőver pedig balul sült el. Arról egyelőre nem tudni, hogy kellett-e észlelnie a hatalmas szállodahajó kapitányának, hogy motorcsónak ütközött belé, ám a csattanár után a reflektorokat felkapcsolták a hajón, majd kisvártatva le, s a nagy hajó folytatta útját, ami után a kapitányt őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

A Dunán csak a kijelölt helyeken megengedett a fürdés, az éjszakai fürdőzés mindenhol tilos, tizennégy év alatti gyermek pedig nem vezethet vízi járműveket. Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának vezetője az InfoRádióban elmondta: bizonyos szakaszokon a megszokott folyásiránnyal szemben hömpölyög a víz, ami adott esetben nagyon meglepheti a gyakorlatlan úszókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 16. 13:55
×
×
×
×