eur:
396.36
usd:
369.87
bux:
69681.41
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat keresőhajója a Dunán, a Kopaszi-gátnál, ahol egy balesetet szenvedett motorcsónak utasai után kutatnak 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Nyitókép: Lakatos Péter

Olivértől búcsúznak - újabb holttestet találtak a rendőrök a Dunában

Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik áldozatának, Olivérnek a holttestét - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán vasárnap délután.

A múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg. Az ötödik áldozat, egy 39 éves férfi holttestét Gödnél, a Duna bal partján találta meg az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége pénteken.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét "a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította", egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót (motorcsónak) és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Tarolnak a bankkártyák, visszaestek a készpénzfelvételek: friss számokat közölt az MNB

Tarolnak a bankkártyák, visszaestek a készpénzfelvételek: friss számokat közölt az MNB

Már az átutalások 78,1 százalékát indították internet- vagy mobilbankon keresztül az év első negyedében, és 2500 darab új internetes elfogadóhely jött létre 2023 negyedik negyedévhez képest – közölte a jegybank. A kártyás vásárlások száma 11,5, értéke 10,7 százalékkal nőtt, míg a készpénzfelvételek összértéke 6,2 százalékkal csökkent. A háztartásokat érintő nem kártyás sikeres visszaélések összértéke 5,4 százalékkal, a kártyás visszaélések 15,8 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest – közölte legfrissebb pénzforgalmi tájékoztatójában az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×