eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Close up of Businesswoman signing contract on table in office. Business Deal concept
Nyitókép: thianchai sitthikongsak/Getty Images

Távozik a Nemzeti Információs Központ főigazgatója

Ez abból derül ki, hogy a parlamenti szakbizottság a posztra utódjelöltet hallgat meg.

Távozik Kovács Zoltán András dandártábornok, a Nemzeti Információs Központ főigazgatója. Az utódja Hatala Anna dandártábornok lehet, aki jelenleg a polgári elhárítás, az Alkotmányvédelmi Hivatal helyettes vezetője – tudta meg a hvg.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által felügyelt Nemzeti Információs Központ (NIK) élére 2022-ben, a jelenlegi kormányzati ciklus kezdetén nevezték ki Kovács Zoltán András dandártábornokot.

A távozásst a kormányzat ugyan még nem jelentette be, azonban mivel pénteken a pozícióra Hatala Anna utódjelöltet meghallgatják a parlamenti szakbizottságban - a meghallgatás nem nyilvános -, a pénteki bizottsági ülés napirendjéből a vezetőváltás egyenesen következik.

A vezetőváltás okairól nem tudni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Indulhat a bizniszelés a naperőmű-engedélyekkel Magyarországon

Indulhat a bizniszelés a naperőmű-engedélyekkel Magyarországon

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: az ipari méretű napelemes és szélenergiás beruházásokkal kapcsolatos befektetési lehetőségek változásáról szólt. Arról, hogy mi minden következik egy tízoldalas excel táblázatból, abból az adatbázisból, amit április elején a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) publikált. A témáról Kovács Leventét, az Ernst & Young - Parthenon energetikai elemzőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 09:37
×
×
×
×