eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A kettes medence a Gellért-hegyen található, az összesen 80 millió liter vizet tárolni képes Gruber József víztárolóban a szokásos tavaszi nagytakarítása előtt a víz világnapját megelőző napon, 2022. március 21-én. A Fővárosi Vízművek egyik leglátványosabb és legnépszerűbb létesítményében, a hatalmas térben 106 darab, 10 méter magasságú oszlop van.MTI/Szigetváry Zsolt
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ilyen nagytakarítást sem látni minden nap – videó

Már tart a Gellért-hegy belsejében lévő, 1970-es években épült Gruber József víztároló jobboldali medenceterének nagytakarítása.

A Fővárosi Vízművek közleménye alapján a 40 ezer köbméteres kamra vizének leengedése után a plafont, a falakat, az oszlopokat, majd a medence alját is lemossák. A munkálatok egy héten át tartanak.

Az éves ütemterv alapján zajló tisztítás a Fővárosi Vízművek ellátási területének ivóvízbiztonságát szolgálja – írták, hozzátéve, hogy a baloldali kamra takarítása már az elmúlt hetekben befejeződött.

A Fővárosi Vízművek éves ütemterv alapján végzi víztárolóinak és víztornyainak tisztítását, csőhálózatának öblítését, ezek a munkák elengedhetetlenek az ivóvízbiztonság fenntartásához, a társaság ellátási területén élő közel 2 millió ember mindenkor biztonságos vízellátásához.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×