eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay/benasaudio

Szomorú példával üzent az autópályán közlekedőknek az MKIF - videó

Az M85-ös úton készült a felvétel.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) Facebook-oldalán közölt felvételt a segítségnyújtás elmulasztásáról. A videóban egy kocsi lesodródik az M85-ös útról, a sofőr visszarántja a kormányt, elveszíti az uralmát a jármű felett, ami a szalagkorlátnak ütközik, majd oldalára fordul. A következő kocsi szinte lassítás nélkül továbbhajt, miközben a felvétel alapján feltételezhető, hogy látta a balesetet. A később érkezők már megálltak és segítettek a szerencsétlenül járt sofőrön.

Az MKIF a bejegyzésében kiemeli, hogy a törvény szerint aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető (a konkrét esetnél az elhajtó autós rendszáma nem volt leolvasható, jegyzik meg).

Hozzáteszik: ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet, húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb úton, módon közelítsük meg a segítségre szorulókat!

(A címlapkép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×