eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszédet mond Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj nagydíj és Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj junior fokozatának átadóünnepségén a fővárosban, a Magyar Nemzeti Bank Bölcs Vár épületében 2023. január 19-én. Csák János kulturális és innovációs miniszter kapta a Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági-díj nagydíj fokozatát. A díjat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította, az elismerés gondozását a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben vette át.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az MNB szerint továbbra is szoros a kapcsolat a miniszterelnök és a jegybankelnök között

A Magyar Nemzeti Bank közleményben cáfolja, hogy megromlott volna a kapcsolt Orbán Viktor és Matolcsy György között.

A közlemény szerint az elmúlt napokban a Bloomberg nemzetközi hírügynökség és Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő is valótlan híreket, téves következtetéseket közölt Magyarországról, a Magyar Nemzeti Bankról, valamint a miniszterelnök és a jegybankelnök kapcsolatáról.

"A hamis pletykákkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök korrekt munkakapcsolatban állnak egymással, és a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is rendszeresen konzultálnak szakmai kérdésekről" - írták.

A MNB felhívja az érintett sajtóorgánumok és pártpolitikusok figyelmét, hogy a hazai pénzügyi rendszer iránti bizalom megőrzése és az olvasók objektív tájékoztatása érdekében mellőzzék a téves következtetéseket és valótlan állításokat tartalmazó információk közzétételét - fogalmaztak a közleményben.

A Bloomberg korábban azt állította, hogy mostanra annyira elmérgesedett a konfliktus Orbán Viktor és kormánya, valamint Matolcsy György jegybankelnök között, hogy a felek közti kommunikáció is megszakadt. Vasárnap pedig Ujhelyi István EP-képviselő írt nyílt levelet Orbán Viktor és Matolcsy György viszonyáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×