eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Schanda Balázs, Sulyok Tamás elnök (felső sor, b-j), valamint Juhász Miklós és Juhász Imre (alsó sor, b-j) alkotmánybírók az Alkotmánybíróság nyilvános ülésén az MTA szabályozása ügyében tartott határozathirdetésen 2022. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megszólalt Sulyok Tamás az államfőjelöltségével kapcsolatban

Megtisztelőnek tartja a jelölést Sulyok Tamás. A Fidesz rendkívüli házbizottsági ülés összehívásával gyorsítja fel a folyamatot.

„Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni. A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom” – írta a Magyar Nemzet Sulyok Tamás közleményére hivatkozva.

Péntekre soron kívüli házbizottsági ülést hívott össze Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, amiből az is következhet, hogy már a jövő hét második felében egy rendkívüli ülésen, vagy a március 4-i rendes parlamenti ülésnapon megválaszthatják a kormánypártok államfőjelöltjét, Sulyok Tamás alkotmánybírósági elnököt – írta a hvg.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke már a február 17-i évértékelőjén is elmondta, azt kérte a kormánypártoktól, hogy az átmeneti időszakot szorítsák minimálisra. Az Alkotmánybíróság elnökét Orbán Viktor Fidesz-elnök javaslatára jelölik a következő köztársasági elnöknek a kormánypártok.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×