eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart Győrben 2020. január 3-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Hivatalosan is „bonyolódik” a győri polgármesteri harc - Megnevezte jelöltjét a Fidesz

Már öt jelölt ismert, nagyon nagy a valószínűsége, hogy ellenzéki térfélen nem lesz előválasztás, ezt ugyanis az egyik jelölt elutasítja. A jobboldalon viszont szintén nincs egység egy jelölt mögött, mivel Borkai Zsolt újraindulhat; márpedig nem ő a Fidesz jelöltje.

Dézsi Csaba András győri fideszes polgármester a Facebookon jelentette be: munkáját folytatva ő lesz a kormánypártok jelöltje a nyári önkormányzati választásokon.

Dézsit a helyi Fidesz-alapszervezet 100 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett választotta jelöltté. A döntés kiterjed a helyi egyéni képviselői jelöltnévsorról is.

A helyzet ezzel a korábbinál is jobban bonyolódik:

  • Pintér Bence újságíró a Momentum és az LMP támogatásával indul függetlenként (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület), az ellenzéki előválasztást elutasítja, bár az egyik őt támogató párt, a Momentum számít arra, hogy mégis lesz előválasztás. Pintér "méltatlannak és abszurdnak" tartja, hogy Győr sorsát a jövőben Dézsi vagy Borkai irányítsa
  • Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester, olimpiai bajnok - aki 2019-ben nyert Glázer Tímeával (DK és más ellenzéki pártok) szemben - szexbotrányát "hátrahagyva" újra rajthoz állna, szintén függetlenként
  • Glázer Tímea újra ott lehet a jelöltlistán, de előválasztást javasol az ellenzéki térfélen
  • Pollreisz Balázs az MSZP jelöltjeként indulhat Győrben (Glázerhez hasonlóan ő is kikapott a Fidesz jelöltjétől, de ő Dézsitől 2020-ban). Az előválasztást azért támogatja, mert "két NER-kompatibilis jelölttel" szemben egy egységesen támogatott ellenzékinek volna esélye.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×