eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart Győrben 2020. január 3-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Hivatalosan is „bonyolódik” a győri polgármesteri harc - Megnevezte jelöltjét a Fidesz

Már öt jelölt ismert, nagyon nagy a valószínűsége, hogy ellenzéki térfélen nem lesz előválasztás, ezt ugyanis az egyik jelölt elutasítja. A jobboldalon viszont szintén nincs egység egy jelölt mögött, mivel Borkai Zsolt újraindulhat; márpedig nem ő a Fidesz jelöltje.

Dézsi Csaba András győri fideszes polgármester a Facebookon jelentette be: munkáját folytatva ő lesz a kormánypártok jelöltje a nyári önkormányzati választásokon.

Dézsit a helyi Fidesz-alapszervezet 100 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett választotta jelöltté. A döntés kiterjed a helyi egyéni képviselői jelöltnévsorról is.

A helyzet ezzel a korábbinál is jobban bonyolódik:

  • Pintér Bence újságíró a Momentum és az LMP támogatásával indul függetlenként (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület), az ellenzéki előválasztást elutasítja, bár az egyik őt támogató párt, a Momentum számít arra, hogy mégis lesz előválasztás. Pintér "méltatlannak és abszurdnak" tartja, hogy Győr sorsát a jövőben Dézsi vagy Borkai irányítsa
  • Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármester, olimpiai bajnok - aki 2019-ben nyert Glázer Tímeával (DK és más ellenzéki pártok) szemben - szexbotrányát "hátrahagyva" újra rajthoz állna, szintén függetlenként
  • Glázer Tímea újra ott lehet a jelöltlistán, de előválasztást javasol az ellenzéki térfélen
  • Pollreisz Balázs az MSZP jelöltjeként indulhat Győrben (Glázerhez hasonlóan ő is kikapott a Fidesz jelöltjétől, de ő Dézsitől 2020-ban). Az előválasztást azért támogatja, mert "két NER-kompatibilis jelölttel" szemben egy egységesen támogatott ellenzékinek volna esélye.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×