eur:
391.18
usd:
366.7
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pelsőczy Csaba

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is, miszerint már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában.

Magyar Péter a jobbikos Sas Zoltánnal, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökével is egyeztetett, majd az elnök azt mondta: ez a beszélgetés megerősítette őt abban, hogy nemzetbiztonsági relevanciája lehet a Magyar Péter által említett ügyeknek, és ezekkel foglalkozni kell. Kedden pedig közölte, hogy megtartották a bizottság ülését, ahol tájékozódtak a katonai és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőitől, és tőlük azt a tájékoztatást kapták a bizottság tagjai, hogy nem volt találkozó Magyar Péter és a titkosszolgálatok munkatársai között a Karmelita kolostorban, és a szolgálatok nem végeztek jogellenes tevékenységet, a törvényeket betartva jártak el.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető is posztolt az üléssel kapcsolatban. "Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot" – írta Kocsis Máté.

A frakcióvezető posztjára reagált Magyar Péter is, a Facebook-oldalán azt állította, hogy a Partizánnak adott interjújában nem állította azt, hogy a titkosszolgálatok képviselője fenyegette meg a Karmelita kolostorban, hanem csak azt, hogy behívták, és ott egy miniszter azt mondta, "ha ezt meg ezt teszem, akkor ebből és abból választhatok".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×