eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Magyar Péter, a Diákhitel Központ újonnan kinevezett vezérigazgatója a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) épületében tartott sajtótájékoztatón 2019. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

SMS-ben üzent az ügyészség Magyar Péternek

Az ügyészség a büntetőeljárási törvény szabályainak megfelelően intézkedett Magyar Péter tanúkénti meghallgatásáról – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

Emlékeztettek rá: Magyar Péter – Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje – korábban a médiában jelezte, hogy „hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása”.

Emiatt több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, és az eljárás keretében az ügyészség meg kívánta hallgatni tanúként Magyar Pétert. Megjegyezték: Magyar Péter a sajtóban korábban jelezte, hogy az általa tudottakat a nyomozó ügyészséggel kívánja megosztani.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést február 27-én adta ki. A március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség március 6-án – a büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor

a nyomozó ügyészség ügyésze SMS-t küldött az érintettnek

– írták.

Hozzátették: Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét, az eljáró ügyész pedig közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén. Megjegyezték azt is, Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont, ez azonban nem történt meg csütörtök délelőttig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×