eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pexels.com

Megértő ítélet a csecsemőjét buszmegállóban hagyó anya ügyében

Nem akarta az újszülött gyereke halálát, de rossz döntést hozott – ezt mondta a bíró arról a 39 éves nőről, aki egy fonyódi buszmegállóban takaróba csavarva hagyta a titokban megszült kislányát 2021 októberében.

A sonline.hu számolt be arról a tárgyalásról amelynek a végén az anya elsírta magát, hiszen nem kell börtönbe mennie.

Az esetről az Infostarton is beszámoltunk. Két és fél éve történt, hogy miután egy balatoni nyaralóban megszülte gyermekét egy anya, a csecsemőt gondosan ellátta, majd autózni kezdett a gyerekkel. Minderre azért került sor, mert egy idősebb, Ausztriában dolgozó férfitől lett várandós, aki viszont nem vett tudomást róluk - derült ki a keddi tárgyaláson.

A kicsit végül is egy fonyódi buszmegállóban hagyta, majd elautózott Ausztriába. Éppen ezért az ügyészség szerint "megfelelő fizikai és pszichikai állapotban volt", és ezek alapján letöltendő büntetést indítványozott. Szerintük októberben elhagyni egy újszülöttet emberölés kísérletnek számít.

A védelem szerint az anya "nem akarta a csecsemő halálát, hiszen ellátta, és védett helyre tette a Fonyódi Járási Ügyészség előtti buszmegállóba, ahol volt remény arra, hogy megtalálják".

Végül a bíróság az anyát kiskorú veszélyeztetéséért

egy év börtönbüntetésre ítélte három évre felfüggesztve.

A bíró azt a szakértői véleményt fogadta el, hogy az anya szülés utáni pszichózisban szenvedett. A tanúként kihallgatott mentősök is megerősítették, hogy a magára hagyott gyermek jó ellátást kapott a szülés után.

A dráma folytatódik

Az anya és a nagymama azóta együtt nevelik a kislányt, akinél közben daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, emiatt a kisgyermek kemoterápián esett át. Közben az anya hivatalos szülői felügyeleti jogát a Marcali Járásbíróság megszüntette. Az anya egyébként a nagyobbik gyermekét, egy fiút is gondosan neveli.

A kislány édesapja továbbra sem törődik a gyermekével, a tárgyaláson elhangzott, hogy tőle az anya nem várhatott segítséget. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×