eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hand of woman in glove scraping ice and snow from car windscreen
Nyitókép: ratmaner/Getty Images

Milyen évszak lesz ma? Az egynapos tavasz után drámai fordulat jön az időjárásban – itt vannak a részletek

Időjárási helyzet Európában:

Európa időjárását ciklonok határozzák meg. A Skandinávia fölött örvénylő ciklon elsősorban havazást okoz a térségben, ám a délebbre elhelyezkedő Irene névre keresztelt ciklon már sokkal változékonyabb időjárást eredményez. A fagyos talaj fölé érkező enyhe légtömeg miatt nagyobb területen fordult elő ónos eső, amely több helyen súlyos károkat, fennakadásokat okozott. Az ónos eső mellett, fagyott eső, eső, havazás is előfordult.

A Kárpát-medence fölé csütörtökön még enyhe levegő áramlik, ám éjszaka markáns hidegfront érkezik, emiatt péntekre ismét visszatér a hideg, téli idő.

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

Hajnalban az esőt északkelet felől is havas eső, havazás váltja - legkésőbb a délkeleti tájakon -, de ezzel együtt fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Legtovább a déli és a keleti határszélen, illetve a középső országrészben kialakuló összeáramlási zóna mentén számíthatunk havazásra. Péntek napközben veszít erejéből a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken nagyrészt -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +4, +5 fokot is mérhetünk.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×