eur:
389.27
usd:
361.72
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Drónnal készült felvételen a Velencei-tó korszerűsített gárdonyi hajóállomása a bejárás napján, 2023. október 16-án. Több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Egy fontos engedélyre várnak a Velencei-tónál

Az EFOTT kikötője még nem kapott engedélyt a felújítás után.

A Velencei-tavi partfal rekonstrukcióját követően tavaly a kikötők, valamint a vendégmólók megújítására is sor kerülhetett 280, illetve 506 millió forintból, ennek köszönhetően modern, jó minőségű mólókat, kikötőket építhettek a tó körül – írja a feol.hu.

Tavaly elkészült a fejlesztés Agárd, Gárdony, Velence és a pákozdi szúnyog-szigeti kikötő esetében is, mindegyiknél megkapták a használatba vételi engedélyeket. Egy kivételes helyszín volt, Sukoró, ahol ugyan a teljes beruházás megvalósult, de egy vizesblokk hiánya miatt nem kapta meg a végleges jóváhagyást. Itt rendezik minden évben az EFOTT-ot, ezért külön ifjúsági központ épül, de annak elkészültéig is szükség volt átmeneti megoldásra, hogy a kikötőt használni lehessen.

A vármegyei portál megkereste az ügyben illetékes fővárosi korményhivatalt, ahol megerősítették, hogy a sukorói kikötő kommunális helyiségeinek pótlása megtörtént, ezért a hivatal szakvélemények beszerzése céljából megkereste az illetékes hatóságokat. A szakvélemények beérkezése után, helyszíni szemlét követően, várhatóan 2024 első hónapjaiban születhet hajózási hatósági döntés a személykikötő használatbavételi engedélye tárgyában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×