eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Hamis vád miatt hozott ítéletet a bíróság a lúgos támadással kapcsolatban

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hamis vád bűntette miatt - nem jogerősen - 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélt egy különös visszaeső terheltet, aki 2017 májusában valótlan nyilatkozatot juttatott el a lúgos támadásként ismert büntetőügyben eljáró védőnek.

A férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, egyúttal elrendelték vele szemben a más ügyben jogerősen kiszabott 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását - közölte Fővárosi Törvényszék.

A védőnek írt levelében a férfi azt állította, hogy 2012. augusztus 2-a előtt - a büntetés-végrehajtási intézetbe való bevonulása előtt - egy számára akkor még ismeretlen ember azzal akarta megbízni őt, hogy öntsön maró folyadékot egy fotón megmutatott nő arcára vagy nemi szervére.

A vádlott szerint a fényképen szereplő nő a "lúgos támadás" sértettje volt, a híradásokból a sértett kísérőjeként megismert férfi pedig a megbízó.

A valóságban azonban a sértett és kísérője - a nő kezdeményezésére - csak azt követően ismerkedett meg, hogy a vádlott 2012. augusztus 2-án bevonult a büntetés-végrehajtási intézetbe. A terhelt nem találkozott a férfival az általa állított időben és helyen, nem is kapott megbízást tőle - írták.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, súlyosító körülmény volt ugyanakkor a terhelt büntetett előélete és az, hogy a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×