eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Police car stobes in front of the Hungarian Parliament
Nyitókép: Peter Csaszar/Getty Images

Lecsaptak a rendőrök Budapesten – ámokfutókra vadásztak

A budapesti rendőrök néhány óra alatt 334 gyorshajtóval és egy ittas sofőrrel szemben indítottak eljárást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival október 20-án estétől másnap reggelig ellenőrizte a forgalomban a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket Budapesten – írja a police.hu.

A fővárosi rendőrök a sebességellenőrzés során 334 gyorshajtóról készítettek felvételt, melyekből 326 esetben közigazgatási feljelentést tettek, nyolc alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki. A legkirívóbb példa az sofőr volt, aki a megengedett 50 helyett 104 km/órás sebességgel száguldott az Üllői úton, amiért 117 ezer forint közigazgatási bírságra és hat előélteti pontra számíthat. Egy sofőrt ittas járművezetés gyanúja miatt előállítottak, miután pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter.

Az egyenruhások további szabálytalanságok miatt is intézkedtek; egy-egy engedély nélkül átalakított, forgalomból kitiltott, illetve biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű vezetőjével szemben, de szabtak ki bírságot kötelező felelősségbiztosítás hiánya és kanyarodási szabályok megszegése vagy gyalogos szabálysértés miatt is.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×