eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szarvasrudli szökell át az úton Kaszó puszta közelében 2020. december 24-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezúttal a rendőrök osztogattak az autósoknak

Balesetmegelőzési akciót tartottak a rendőrök az 55-ös főúton Csongrád-Csanád Vármegyben. Az autósokat megállították és a vadbalesetek megelőzése érdekében vadriasztó sípot is kapott mindenki.

A delmagyar.hu részt vett az akción ahol megtudták: a dámszarvas párzási időszakában – tehát október elejétől november közepéig – nemcsak a táblákkal jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, a nap bármely szakában

Az akciót azért az 55-ös fűúton tartották, mert a szarvasok leginkább itt fordulnak elő.

A rendőrök mellett a Csongrád-Csanád Vármegyei Vadászkamara vadgazdálkodási bizottságának a vezetője is jelen volt. Preszner Sándor elmondta: a közlekedés és a vadgazdálkodás is veszélyes üzem, így az autósok kárát már nem téríti meg a vadásztársaság, maximum a gépjármű-biztosítás fizethet.

A megállított autósok viszont egy vadriasztó sípot is kaptak. Ezt az autó elejére, jellemzően a lökhárítóra kell "felragasztani" és állítólag az utastérben nem hallatszik a hangja, viszont elriasztja a vadakat. Az interneten már 590 forintért is kapható ilyen, de jellemzően egy-két ezer forintba kerül egy ilyen kütyü.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×