eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nyugdíjügyi bejelentést tett Orbán Viktor

Átlagosan fél havi pénz jön novemberben. "Pontos elszámolás, hosszú barátság" - tette hozzá rendkívüli videós bejelentésében a miniszterelnök.

Vasárnap lesz az idősek világnapja, erre "fűzte fel" csütörtöki bejelentését a Karmelitából Orbán Viktor.

"A kormány tegnapi ülésén fontos döntést hoztunk, még 2010-ben megállapodtunk, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállaltunk, nem fordulhat elő az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól" - mondta a kormányfő.

Mint kifejtette, a nyugdíjak értékét minden évben megőrizték, ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumra is futotta.

"Az idei évben az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudjuk megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetünk. Ezért

novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz majd a postás.

Pontos elszámolás, hosszú barátság, a nyugdíjasok számíthatnak ránk" - közölte Orbán Viktor.

A nyugdíjak témakörével foglalkozik az alábbi Aréna-beszélgetés is:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×