eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Iskolabusz indul a fővárosban

A kezdeményezés célja, hogy a dugók csökkentése mellett a gyerekek biztonságosan és kényelmesen jussanak el az iskolába.

Őrsi Gergely polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul a II. kerületi iskolabuszos közlekedés tesztidőszaka, amely a helyi önkormányzat tervei szerint októbertől január végéig tart. A politikus tájékoztatása szerint a gyermekszállítási szolgáltatás ingyenes lesz.

Az önkormányzat célja, hogy az új szolgáltatással csökkentse a forgalmat, a reggeli torlódások mértékét, és segítse a gyerekeket a biztonságos, kényelmes közlekedésben az iskolába menet.

Tervezett menetrend és útvonalak:

  • 7:00 Gyarmati Dezső Uszoda – 7:30 Budenz József Általános Iskola és Gimnázium – 7:50 Áldás Utcai Általános Iskola;
  • 7:20 Gyarmati Dezső Uszoda – 7:35 Remetekertvárosi Általános Iskola – 7:50 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium;
  • 7:10 Adyliget – 7:30 Remetekertvárosi Általános Iskola – 7:45 Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium – 8:10 Szabó Magda Általános Iskola;
  • 7:10 Solymár – 7:30 Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium – 7:45 Máriaremete–Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola.

A polgármester azt írja, a kiválasztásnál figyelembe veszik a jelentkezés sorrendjét és azt is, hogy a jelentkezéssel kiváltható-e az autós közlekedés. Az útvonalak és a célállomás iskolák meghatározása a júliusban meghirdetett, csaknem 1300 kitöltést eredményező igényfelmérés elemzése alapján történt. A négy viszonylatban 16 férőhelyes minibuszok látják el a szolgáltatást.

Jelentkezni ezen a felületen lehet.

Több kilométeres dugók

Az Infostart is beszámolt róla, hogy egyes II. kerületi utakra a reggeli csúcsforgalom idején csak engedéllyel lehet behajtani, ami hozzájárult az iskolakezdés után tapasztalt több kilométeres dugókhoz, melyekben az agglomerációból érkezők voltak kénytelenek rostokolni. A behajtási engedélyt szeptember 15-től lehet személyesen kiváltani a II. kerületi városüzemeltetési igazgatóságon.

A fő problémát az okozta, hogy a közlekedők behajtottak a mellékutcákba a kerület belső részei felé tartva, hogy időt spóroljanak a reggeli hatalmas forgalomban. Ezért Őrsi Gergely úgy döntött, hogy a reggel 7 és 9 óra közötti időszakban csak engedéllyel lehet behajtani bizonyos utcákba, hogy megakadályozzák az átmenő forgalmat a helyi lakosság érdekeinek védelmében.

Fotónk illusztráció, Kentuckyban készült, az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×