eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com,

Elbukott a II. kerület rendhagyó, lakosságvédelminek szánt intézkedése

Egyes II. kerületi utakra a reggeli csúcsforgalom idején csak engedéllyel lehet behajtani, ami hozzájárult az iskolakezdés után tapasztalt több kilométeres dugóhoz, amiben az agglomerációból érkezők voltak kénytelenek rostokolni.

Júniusban küldött nyílt levelet Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Nagykovácsi és Remeteszőlős vezetőjének arról, hogy a két agglomerációs település felől érkező autósok miatt közlekedési szigorításra készünek. A fő problémát az okozza, hogy a közlekedők behajtanak a mellékutcákba a kerület belső részei felé tartva, hogy időt spóroljanak a reggeli hatalmas forgalomban. Ezért Őrsi úgy döntött, hogy a reggel 7-9 óra közötti időszakban csak engedéllyel lehet behajtani bizonyos utcákba, hogy megakadályozzák az átmenő forgalmat a helyi lakosság érdekeinek védelmében.

A két polgármester nyáron azt válaszolta, hogy együttműködést szeretnének és bíznak benne, hogy senki nem akarja egymás ellen fordítani a régió önkormányzatait. Aztán a II. kerület Nagykovácsinak nem, de a remeteszőlősieknek megadta a lehetőséget, hogy a pesthidegkúti önkormányzati fenntartású óvodákba, iskolákba tartó szülők behajtási engedélyt kérhessenek az érintett utcákra a reggeli időszakra. Emiatt felháborodott Remeteszőlős, de kedd délutánra velük is megegyeztek - írta meg a budapestkornyeke.hu.

A behajtási engedélyt szeptember 15-től lehet személyesen kiváltani a II. kerületi városüzemeltetési igazgatóságon. Ahhoz, hogy valaki megkapja, számos feltételnek kell megfelelnie.

Mindezzel egyébként a dugóhelyzet nem oldódik meg, legfeljebb valamelyest enyhülhet (egy Facebook-csoport szerint hétfő reggel, az iskolakezdéskor mintegy 4 kilométeren araszoltak az autók, a Szép Juhászné úti körforgalomtól a Nagykovácsi tábláig). Az agglomerációs zsákfalvak (egy út vezet át a településeken) lakossága ugyanis jócskán felduzzadt, és a fővárosba vezető egyetlen út nem elégséges a "dugómentes" közlekedéshez. Az önkormányzatok az ígéretek szerint tovább keresik a megoldást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×