eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Western Grey kangaroo standing in the middle of the road at dawn.
Nyitókép: Getty Images/ Lea Scaddan

Már keresik a társat a megözvegyült móri kengurunak

Napokon át több tucat önkéntes kereste Jacket, a kengurut, amelyik múlt szerdán szökött meg. KIderült, hogy elpusztult.

A Móron található Dorinita Családi Farm tulajdonosát, György Anitát egy járókelő értesítette arról, hogy a farm Jack nevű kenguruja megszökött, és az út mentén ugrál. A tulajdonos ellenőrizte az állat ketrecét, ahonnan valóban hiányzott, és csupán a kenguru nőstény párját, Jill-t látták meg – írtuk meg az Infostarton a hétvégén.

A Blikk most az írja, hogy az állat már a hazafelé vezető utat keresve tévedhetett be a szomszéd marhái közé, ahol

az egyik hatalmas bika rátámadt.

A farm tulajdonosa végignézte, ahogy a szarvasmarha nekipréseli a kerítésnek a kis kengurut. A nőstény kenguru, Jill azóta vigasztalhatatlan. "Egész nap a karámban gubbaszt, mintha kevesebbet is enne" – mondta György Anita, aki amiatt aggódik, hogy az erszényes társa után hal, ezért elhatározta, új társat keres neki. Ráadásul valószínűleg a nőstény kenguru vemhes. Az egyetlen magyarországi tenyészhelyen már találtak egy fehér kengurufiút, és most azon dolgoznak, hogy támogatók segítségével megvehessék a félmillió forintba kerülő állatot.

Túl sok gyanús körülmény

A Jack nevű kenguru szökése sincs még lezárva, gazdája ugyanis több gyanús körülményt vélt felfedezni az ügy körül. Egyik, hogy a karám kívülről be volt zárva, amikor a kengurunak lába kélt, ráadásul a kerítésen semmilyen rongálásnak nem találták nyomát, és nem találtak ásásnyomot a drótok alatt sem. Így a tulajdonos azt fontolgatja, a rendőrséghez fordul, hogy vizsgálják ki, nem szándékosan engedte-e ki valaki az állatot a karámból.

A hím kenguru megvételéhez szükséges támogatásról bővebben itt tájékozódhat.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×