eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Egy érdeklődő a Libri Könyvpalotában 2015. október 10-én, a harmadik Olvasás éjszakáján. Az esemény elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az MCC a határidőn túl is megvásárolja a kisrészvényesek Libri-papírjait

A Mathias Corvinus Collegium elkötelezett abban a tekintetben, hogy LIBRI-Bookline Zrt.-ben történt többségi tulajdonszerzése következtében a kisebbségi részvényeseket semmilyen kár ne érje, ezért a 60 napos törvényi határidőn túl is elfogadja a kisrészvényesek esetleges eladási szándékát. A többségi tulajdonos piaci árat fizet a részvényekért - közölte az MCC.

Az MCC Alapítvány közvetett leányvállalata, a Libri-Bookline Zrt-ben minősített többségi befolyással rendelkező Axialis Holding Zrt. a Libri-Bookline valamennyi ezzel élni kívánó részvényesétől piaci értéken, a törvények által megszabott módon megvásárolja társasági részesedését - közölte közleményében a társaság.

Ezzel a többségi részvényes maradéktalanul eleget tesz törvényi kötelezettségének, sőt a törvényben meghatározott 60 napos határidőn túl érkező kérelem esetén is kész piaci értéken megvásárolni bármely részvényes részesedését. A kisebbségi részvényeseket tehát semmilyen kár nem éri. Az MCC többségi tulajdonszerzésével nem érintett fennmaradó részvények többsége tekintetében a részvényesek már jelezték eladási szándékukat.

Az MCC, mint Közép-Európa legnagyobb tehetséggondozó intézménye és tudásbázisa hisz a magyar könyvpiacban, a könyvek erejében és a kultúrában. Ezért is döntött úgy az MCC, hogy a Libri vállalatcsoportban többségi tulajdont szerez, és elkötelezett, tőkeerős tulajdonosként hosszú távon garantálja a magyar könyv jövőjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×